Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Cesta do hlubin kubánské duše

Kuba bývá často označována „Perlou Karibiku“, je ostrovem bělostných pláží, tropické zeleně, usměvavých lidí, doutníků a amerických korábů z 50. let. Díky své izolaci, Castrovu režimu i mentalitě místních obyvatel si Kuba uchovala jedinečnou atmosféru a je místem, které zůstane ve vašem srdci navždy. Zájezdy, pobytové i poznávací, na kterých si „ostrov svobody“ opravdu užijete, pořádá CK Kentaurus!

Kuba je ostrovním státem souostroví Velké Antily a v posledních letech se stává exotickým rájem, který vyhledávají lidé ze všech koutů světa. Láká je sem především obrovské přírodní bohatství a skvělé možnosti rekreace. Podél nekonečných pláží tvořených jemným bělostným pískem vyrostla moderní střediska s luxusními hotely, které nabízejí ty nejlepší služby i pro náročnou klientelu. Kromě toho však ostrov oplývá také řadou kulturních a architektonických památek z dob španělské koloniální nadvlády. Kuba je dnes právem označována za jeden z nejkrásnějších ostrovů v Karibském moři a kdo má rád exotiku s přídechem dobrodružství, měl by tento největší karibský ostrovní stát navštívit.


Ideální dovolená na Kubě? Koupání, relaxace, procházky po městě a výlety

Jeden ze zájezdů cestovní kanceláře Kentaurus má příznačný název „Cesta do hlubin kubánské duše“. Je určen přesně těm, kteří chtějí Kubu blíže poznat v celé její kráse, chtějí si užít moře, sluníčko, pláže a koupání, ale také se chtějí vydat do města a poznat místní kulturu, ruch metropole a její obyvatele.  Během 12 pobytových dnů budete mít mnoho příležitostí k detailnímu poznávání života na Kubě. První tři dny dovolené strávíte v hlavním městě Havaně a poté zamíříte do nejznámějšího turistického letoviska Varadero. Ubytování ve čtyřhvězdičkových hotelech nabídne dostatek komfortu i těm, kteří chtějí více odpočívat než poznávat.

3 dny v Havaně aneb vítejte v roce 1958

Havana je pulzujícím hlavním městem ostrova a díky svým rázovitým koloniálním čtvrtím bývá přezdívaná „Paříží Karibiku“. Metropole, v níž dnes žije okolo dvou milionů obyvatel, leží na severním pobřeží ostrova a je vzdálena asi 160 kilometrů vzdušnou čarou od floridského Key Westu, který byl dříve cílem mnoha kubánských uprchlíků a branou do vysněného života ve skutečně svobodné zemi.

První den pobytu v Havaně je věnován prohlídce Staré Havany, během níž se seznámíte nejen s historií metropole, ale prohlédnete si také nejkrásnější památky a nejzajímavější místa, která ukrývá. Staré město neboli „Habana Vieja" je nejnavštěvovanější částí metropole a bylo v roce 1982 organizací UNESCO pro svou jedinečnost prohlášeno za kulturní dědictví lidstva. Stojí zde budovy postavené v barokním i klasicistním slohu, ale najdete zde také kdysi přepychové šlechtické paláce. Všechny tyto architektonické skvosty byly vystavěny v době velkého rozkvětu Havany, tedy v období, kdy byla Kuba největším producentem cukru na světě. Při procházce ulicemi hlavního města si budete připadat, jako by se vám podařilo vrátit čas do doby před Kubánskou revolucí v roce 1959. Atmosféru let dávno minulých dotvářejí ještě slavné americké vozy z 50. let minulého století, které brázdí zdejší silnice.

Při návštěvě Havany si prohlédnete její nejkrásnější náměstí "Plaza de la Catedral", kterému dominuje katedrála San Cristóbal i náměstí "Plaza de Armas", které je obklopeno barokními budovami s koloniálním nádechem. Nevynecháte ani náměstí Františka z Assisy, které se nachází v těsné blízkosti malebného přístavu. Další zastávkou bude "Plaza Vieja" vybudované roku 1559 a mnoho dalších zajímavých míst. Prohlídku završíte obědem ve vyhlášené restauraci La Bodeguita Del Medio.

Varadero – turistický ráj Mexického zálivu

Letovisko Varadero je jedním z hlavních lákadel Kuby nacházející se asi 130 kilometrů od Havany, na poloostrově Hicacos. Původně se v těchto místech rozkládala vesnička zaměřená na výrobu soli. Dnes zde najdete největší turistické středisko na Kubě, budováno již od 20. let 20. století, tehdy jako sídlo zbohatlíků. Po druhé světové válce ve Varaderu vyrostla četná zábavní střediska s kasiny a luxusní hotelové komplexy. Velkým lákadlem je 12 kilometrů dlouhá pláž tvořená bělostným pískem a omývaná azurovými vodami Karibského moře. Pláž ve Varaderu je jednou z nejkrásnějších v celé karibské oblasti a stále více ji vyhledávají návštěvníci ze všech koutů světa.

Kdo nechce šest dní ve Varaderu jen odpočívat a relaxovat ve vlnách, může se vypravit na některou z exkurzí, nebo chcete-li fakultativních výletů, které cestovní kancelář Kentaurus na Kubě pořádá. Navštívit tak můžete Národní park Valle de Viňales, ekologicky pojatý turistický komplex Las Terrazas, historické město Santa Clara nebo domov krokodýlů oblast Guamá. Na výletě s názvem „Tropicana“ zažijete představení světoznámého kubánského kabaretu, na večerní návštěvě pevnosti La Cabaňa pak zazní slavnostní dělová salva. Vynechat byste neměli ani návštěvu fabriky na výrobu doutníků a kubánského rumu značky Havana Club.

Cestovní kancelář Kentaurus nabízí v současné době 7 základních typů zájezdů na Kubu s kompletním servisem (včetně letenek, ubytování, pojištění a víz) a českým delegátem. Nabídka zájezdů je průběžně aktualizována a doplňována a v případě zájmu o individuální program, je CK schopna vám připravit zájezd „na míru“ dle vašeho přání.

Všechny důležité informace o Kubě a o dalších zájezdech najedete na www.kentaurus.cz.

Vaše cesta na Kubu vede přes CK Kentaurus!

- PR článek -

Cestovní kancelář Kentaurus
Milady Horákové 127 
160 00 Praha 6

info@kentaurus.cz
www.kentaurus.cz

Článek byl zobrazen 12 120 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko